Primal Move

Mi a Primal Move?

A Primal Move egy olyan integrált mozgásmódszer, ahol az egyre jobb minőségű mozgás létrehozása a cél, azokon a primitív és ősi mozgásokon alapulva, amelyeknek mindannyian mesterei voltunk gyermekként. Ki ne emlékezne arra, amikor még könnyedén és fájdalom nélkül futott, ugrált, kúszott, mászott, mint gyermek? Amikor a mozgás élvezet volt, és a mindennapjaink része? Elgondolkoztunk már azon, hogy néhány olyan egyszerű mozdulat, mint pl. a guggolás miért is nem olyan egyszerű felnőttként? Első néhány évében a kisgyermek mozgással fedezi fel környezetét és megtanulja hogyan kell irányítani a testét. Amint elkezdi az iskolát, teste ülésre van kényszerítve órákon át, amit csak tetéz, ha otthon nézi sokat a televíziót vagy a számítógép előtt tölti az idejét. Nagyon sokan felnőtt korban is folytatják ezt az inaktív, mozgásszegény életvitelt. Ennek ellensúlyozására remek lehetőséget kínál a Primal Move.

A Primal Move végzésekor a gyermekek...

A Primal Move végzésekor a gyermekek…

... és az állatok mozgását utánozzuk.

… és az állatok mozgását utánozzuk.

 

Előnyei: a mobilitás fejlesztése, sérülések megelőzése, koordináció javítása (egyszerre mozog a testünk, mint egy egység), a testtudat kialakítása ( az esztétikus, szép mozgás a cél), mindezt játékos és szórakoztató formában.

E mozgásforma végzése során az elsődleges cél a mozdulatsorok helyes, minőségi, mégis könnyed végrehajtása, mely segít az ízületi mozgástartományok növelésében és a sérülések elkerülésében. A mozdulatok játékossága és eleganciája pedig élvezetessé teszi a mozgást.

Kinek ajánljuk?

Mindazoknak akik könnyedén és játékosan akarják mozgásukat fejleszteni, szeretnék visszaállítani beszűkült ízületi mozgásaikat, amivel szabadabban, könnyedebben, tudatosabban tudják élni a mindennapokat.

Kinek nem ajánljuk?

Akik olyan mértékű túlsúllyal rendelkeznek, ami akadályozza őket a mozdulatok kivitelezésében.

 

Vélemény, hozzászólás?