Kedves Látogató!

Örülünk, hogy honlapunkon üdvözölhetjük!

Tapasztalataink szerint sokan igen költséges és hosszadalmas utat járnak be egy-egy mozgásszervi betegség megjelenésétől a gyógyulásig. Ennek oka sokszor a megfelelő információk hiánya – a tüneteket észlelve a betegek gyakran későn fordulnak szakemberhez, esetleg megkísérlik önmagukat kikezelni, vagy egyszerűen csak megpróbálják kivárni, amíg a panaszok megszűnnek. Ez azonban az esetek többségében csupán ront a helyzeten, további állapotromlást okoz, és a későbbi terápia hatékonyságát is gyengíti. Sérülések esetén egyenesen létfontosságú a minél korábbi, szakszerű kezelés, hogy a további károsodásokat elkerüljük.

Honlapunk célja, hogy segítsen Önnek eligazodni az e témakörben keringő rengeteg információ között, s egy világos, követhető utat mutasson a gyógyulás felé!

Ehhez részletes információkat közlünk a leggyakoribb mozgásszervi betegségekről és sérüléstípusokról.  Olvashatnak e sokakat érintő kórképek tüneteiről, lefolyásáról és a terápia lehetséges eszközeiről, melyek közül legrészletesebben a fizioterápia eszköztárát ismertetnénk. Ide tartozik elsősorban a gyógytorna, melyet otthon is végezhető, könnyen követhető és hatékony gyakorlatsorokkal tennénk mindenki számára elérhetővé tenni, de többek között kitérnénk a különböző manuálterápiás módszerekre, a fizikoterápiás eljárásokra, illetve azokra az apró, hétköznapi trükkökre, amikkel megóvhatjuk ízületeink, csontjaink egészségét.

Kitekintünk a fitness világába is, fizioterápiai szempontból is jellemezzük az aktuális trendeket, illetve tanácsot adunk a sportolni vágyóknak a nekik megfelelő mozgásforma kiválasztásában.

Reményeink szerint sokakat hozzásegíthetünk a teljes gyógyuláshoz, hogy újra egészségesen és aktívan élhessék életüket!

Mivel honlapunkat folyamatosan fejlesztjük, érdemes rendszeresen ellátogatni Hozzánk, hogy újabb és újabb ismeretekkel bővíthesse tudását.

Reméljük honlapunk elnyeri tetszését, jó egészséget kívánunk!

A honlapon olvasható tanácsok és ajánlások nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!

Arany Lívia, Schmidtka-Várnagy Anna, Szendrő Gabriella gyógytornász-fizioterapeuták